تبلیغات
درهم برهم - کوفته درست کن ‌
 
درهم برهم
درباره وبلاگ


امیدوارم از وبلاگم خوشتون بیاد

مدیر وبلاگ : فاطمه
نویسندگان
آمار وبلاگ
  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :
  • آخرین بازدید :
  • آخرین بروز رسانی :
یکشنبه 24 آبان 1394 :: نویسنده : فاطمه

با وجود این همه غذاهای جور و واجور جدید که این روزها اسمشون رو میشنویم و گاهی از اسم های عجیب و غریبشون تعجب میکنیم، غذاهای اصیل حس خاصی دارن که در هیچ یک از اونها نمیشه پیداش کرد. این رو همه میدونیم و بهش ایمان داریم که هیچ غذایی و در هیچ جای دنیا نمیتونه جای قورمه سبزی و قیمه بادمجون و فسنجون رو بگیره. غذاهای اصیل ایرانی طعم و عطری دارن که تا همیشه در خاطر هرکسی که حتی یک بار اونها رو مزه کرده باشه می مونه و این برای ما یک افتخاره. خیلی از دوستان لطف داشتن و از مطالب آشپزی ایرانی رضایت داشتن. همین مساله باعث قوت قلب ما میشه و اینکه انگیزه بیشتری برای ادامه پیدا میکنیم. به همین دلیل امروز هم یک غذای ایرانی و واقعا لذیذ رو قرار میدم که بر خلاف تصورات نادرستی که هست، خیلی آسون و سریع آماده میشه.

کوفته تبریزی

کوفته تبریزی

کوفته انواع مختلفی داره. مثل کوفته کله گنجشکی، کوفته نودچی و… در این مطلب از اونجایی که کوفته تبریزی از همه معروف تر و پر طرفدار تره این رو انتخاب کردم. بماند که اونهای دیگه رو هم تاحالا خودم درست نکردم.

مواد لازم برای تهیه کوفته

  • گوشت چرخ کرده 300 تا 400 گرم
  • برنج 5 قاشق غذا خوری
  • لپه 4 قاشق غذاخوری
  • تخم مرغ یک عدد
  • پیاز دو عدد متوسط
  • سبزی معطر به دلخواه 2 قاشق غذاخوری (توصیه من اینه که مرزه و ترخون باشه و گشنیز و جعفری. اگه یکی دو پر نعنا و شوید هم بریزید بد نیست. نعنا رو زیاد نریزید که تلخ میکنه.)
  • برای مواد میانیش هم به دلخواه میتونید آلو، زرشک یا گردو رو داشته باشید. هر کدوم رو که خواستید از قبل خیس بدید.
  • رب گوجه 4 قاشق غذا خوری
  • روغن و نمک و فلفل و زردچوبه و آب به مقدار لازم

من مقدار مواد رو به اندازه ای گفتم که خودم استفاده کردم و با این دستور دقیقا همین سه تا کوفته ای رو تحویل گرفتم که در عکس میبینید. پس اگر مقدار بیشتری میخواید مقدار رو خودتون تغییر بدید. البته به جز تخم مرغ که به ازای هر نیم کیلو گوشت یک تخم مرغ اضافه کنید.

کوفته آماده سرو

کوفته آماده سرو

طرز تهیه کوفته تبریزی

مامان من معمولا کوفته درست نمیکنه. یعنی توی شهر ما خیلی غذای مرسومی نیست و شاید سالی یه بار تهیه بشه. در دوران دانشجویی یکی از دوستای خیلی خیلی گلم که تهرانی بود این غذا رو درست میکرد. واقعا هم من دوست داشتم و لذت میبردم. وقتی هم که برای اولین بار میخواستم خودم درست کنم زنگ زدم بهش و دستور کاملش رو با نکات ازش گرفتم. واقعا هم حرف نداشت و برای همون اولین بار هم کوفته خوبی درست کردم. برای من این اتفاق واقعا لذتبخش بود. امیدوارم شما دوستای گلم هم درست کنید و مثل من از این کار لذت ببرید.

برنج و لپه را نیم پز و نیم کوب کنید

قبل از هرچیز اگر لازمه لپه رو خیس بدید. لپه ای که من داشتم دیر پز نبود و بابرنج و مقداری آب گذاشتم با هم نیم پز بشه. توصیه ام به شما اینه که لپه رو جدا و برنج رو جدا نیم پز کنید. بعد از اینکه نیم پز شدن با ته لیوان یا گوشت کوب اون ها رو نیم کوب کنید. پس اصلا لازم نیست از میکسر استفاده کنید. تنها باید کوبیده بشن. اون هم به صورتی که کاملا هم له نشن. اصلا هم اشکالی نداره چندتا از لپه ها کامل باشن.

برنج و لپه نیم کوب شده

برنج و لپه نیم کوب شده

آب رب را آماده کنید

در حین خنک شدن برنج و لپه نیم کوب شده، یکی از پیاز ها رو رنده میکنیم و در مقداری روغن و زردچوبه تفت میدیم. بعد از اینکه پیازها کمی طلایی شدن رب رو اضافه میکنیم و باز کمی تفت میدیم و نمک و فلفل اضافه میکنیم. حالا چهار تا پنج لیوان آب میریزیم و میذاریم کمی بجوشه. بعد هم شعله رو خیلی کم میکنیم و میذاریم آب رب به همون صورت روی گاز باشه.

سس مخصوص رب گوجه

سس مخصوص رب گوجه

مواد کوفته را مخلوط کنید

یکی از پیاز ها رو با رنده متوسط (نباید درشت باشه) رنده میکنیم و آب اضافیش رو میگیریم. پیاز و گوشت و نمک و فلفل و زردچوبه رو حدود دو سه دقیقه ورز میدیم تا مواد کاملا به خرد هم برن. حالا لپه و برنجی که نیم کوب کردیم به مخلوط گوشتمون اضافه میکنیم و باز پنج دقیقه ای ورز میدیم. نکته مهم در کوفته اینه که مواد کاملا به خرد هم برن و ورز داده بشن. اینطوری هم طعم بهتری داره و هم وا نمیره. وقتی مواد به خرد هم رفتن سبزی رو اضافه میکنیم و باز ورز میدیم. در انتها هم تخم مرغ رو اضافه میکنیم و باز ورز میدیم. و باز ورز میدیم. چند باری هم مواد رو با دستتون بردارید و به داخل ظرف بکوبید. کوفته رو اونقدر ورز بدید که مواد کاملا به خرد هم برن و به راحتی بتونید یک گلوله گرد باهاش درست کنید.

مخلوط ورز داده شده

مخلوط ورز داده شده

گلوله های گرد درست کنید

با دستتون گلوله ی بزرگی درست کنید. داخلش رو آلو یا زرشک یا گردو بذارید و کاملا گردش کنید و به آرومی در قابلمه آب رب که روی حرارت ملایم هست قرار بدید. بهتر اینه که کوفته ها کاملا در آب غوطه ور بشن. ولی من چون میخوام آب غلیظی داشته باشم خیلی این کار رو نمیکنم. نکته دیگه اینه که حرارت کوفته رو خیلی زیاد نکنید و درش رو نیم باز قرار میدیم به مدت حدود یک ساعت آماده میشه. بعد از نیم ساعت برید سراغش و کوفته ها رو کمی جا به جا کنید و بر گردونید. البته این کار رو هم خیلی آروم انجام بدید.

کوفته های آماده پخت

کوفته های آماده پخت

برای سرو هم اول کوفته ها رو در ظرف بکشید و بعد آبش رو روش بریزید. بعضی ها هم آبش رو جدا گونه سرو میکنن و نون رو در اون تریت میکنن. میتونید کوفته هاتون رو با زرشک و آلو تزیین کنید.

ما وقتایی که کوفته داریم، آب نارنج تازه هم روی سفره هست و کمی ترشش میکنیم. میتونید به سلیقه خودتون از آب نارنج یا لیمو هم استفاده کنید.

کوفته آماده

کوفته آماده

چرا کوفته من وا میره؟

فوت فن و نکات پخت کوفته

فوت و فن های کوفته زیاده و واقعا مثل ته چین از اون دسته غذاهاس که باید با تجربه و صبر و حوصله مهارت هاش رو یاد گرفت. ولی به طور کلی:

  1. لپه و برنج باید نیم پز باشه. نه اینکه کاملا بپزه و یا خام باشه.
  2. آب پیاز باید گرفته بشه.
  3. در هر مرحله از مخلوط کردن مواد اون ها رو کاملا ورز بدید. کوفته به طور کلی باید یک ربعی ورز بخوره و این مرحله مهمترین قسمت ماجراست.
  4. گلوله هاتون باید کاملا یک دست و گرد باشه و خیلی آروم وارد قابلمه بشه.
  5. حرارت قابلمه ای که آب رب در اون هست و کوفته ها رو میخواید داخلش بذارید باید کاملا پایین و ملایم باشه. اگر آب رب در حال قل زدن باشه کوفته وا میره.
  6. در کوفته رو اصلا نباید کیپ کنید چون وا میره. من خودم در پنج تا ده دقیقه اول اصلا درش رو نمیذارم و بعد از اون درش رو نصفه میذارم.
  7. به هیچ وجه تا یک ربع اول به کوفته ها دست نزنید چون هر تکون کوچیک ممکنه باعث ترک خوردنش بشه.
  8. یه نکته دیگه هم این که از همون ابتدا موادتون رو به تعداد جدا کنید و بعد گلوله کنید تا مثل کوفته من آخریش کوچیکتر از بقیه نشه :whistle:




نوع مطلب :
برچسب ها :
لینک های مرتبط :

سه شنبه 21 فروردین 1397 ساعت 17 و 42 دقیقه و 39 ثانیه
A listing of Harrison Ford's most useful functions plus some fun trivia details about him and the movies he was
part of.
سه شنبه 21 فروردین 1397 ساعت 11 و 45 دقیقه و 28 ثانیه
Try stopping it right away.
سه شنبه 21 فروردین 1397 ساعت 07 و 13 دقیقه و 58 ثانیه
One can get the standard silver jewelry of Jaipur, which has designs in bangles, anklets, necklaces and plenty of others.
سه شنبه 21 فروردین 1397 ساعت 05 و 53 دقیقه و 37 ثانیه
Distasteful?
جمعه 4 اسفند 1396 ساعت 18 و 13 دقیقه و 18 ثانیه
اول از همه می خواهم وبلاگ خوبی بنویسم! من یک سوال سریع داشتم که من دوست دارم
اگر بخواهی بپرسی من علاقه مند شدم تا متوجه شویم چگونه خودتان را متمرکز می کنید و قبل از نوشتن ذهن خود را پاک می کنید.

من زمان دشواری را در برداشتن اندیشه هایم در اختیار دارم.

من واقعا لذت بردن از نوشتن اما آن را فقط به نظر می رسد
10 تا 15 دقیقه اول صرفا تلاش برای کشف کردن چگونگی شروع به هدر رفتن است.
هر ایده یا نکات؟ به سلامتی!
دوشنبه 1 آبان 1396 ساعت 02 و 01 دقیقه و 34 ثانیه
ممنون عالی بود
شنبه 1 مهر 1396 ساعت 16 و 47 دقیقه و 41 ثانیه
I know this if off topic but I'm looking into starting my own weblog
and was wondering what all is required to get setup? I'm assuming having a blog like yours would cost a
pretty penny? I'm not very web savvy so I'm not 100%
sure. Any recommendations or advice would be greatly appreciated.
Many thanks
پنجشنبه 16 شهریور 1396 ساعت 08 و 59 دقیقه و 17 ثانیه
Great post.
شنبه 14 مرداد 1396 ساعت 00 و 43 دقیقه و 59 ثانیه
For most up-to-date news you have to visit the web and
on web I found this website as a most excellent website for most up-to-date updates.
یکشنبه 18 تیر 1396 ساعت 20 و 45 دقیقه و 15 ثانیه
Ridiculous quest there. What happened after? Take care!
سه شنبه 6 تیر 1396 ساعت 03 و 32 دقیقه و 45 ثانیه
This site was... how do you say it? Relevant!!
Finally I have found something that helped me. Thank you!
جمعه 25 فروردین 1396 ساعت 08 و 16 دقیقه و 15 ثانیه
I have read so many articles concerning the blogger lovers however
this piece of writing is really a pleasant post, keep it up.
سه شنبه 25 خرداد 1395 ساعت 15 و 53 دقیقه و 34 ثانیه
پاکشون کنی باشه؟
فاطمه کدومارو ؟
سه شنبه 25 خرداد 1395 ساعت 15 و 46 دقیقه و 40 ثانیه
دیدی اخرم معلوم شد کاره تو نیس :|||| ولی خب گفتی یاد داری ایولا
فاطمه ممنون
سه شنبه 25 خرداد 1395 ساعت 15 و 35 دقیقه و 45 ثانیه
از دست رفتم ... دیگه ب وبلاگت سر نمیزنم من میخوام
فاطمه اخبیی ببخشید خخخ
سه شنبه 25 خرداد 1395 ساعت 15 و 31 دقیقه و 24 ثانیه
هنوز باورم نمیشه کاره تو باشه ........ خدایی دمت غیژژژژژژ
فاطمه خخخ
سه شنبه 25 خرداد 1395 ساعت 15 و 29 دقیقه و 48 ثانیه
الکی مثلا ماله توئه :))))))))
سه شنبه 25 خرداد 1395 ساعت 15 و 21 دقیقه و 57 ثانیه
دست پخت خودته . بابا ای ول خیلی باحالی دختر دمت گرمممممم خیلی خوشمزه میزنه وااااااااااااو هنوز باورم نمیشه کاره خودته
فاطمه خودم بلدم ولی خب بپزمم نمیزارم اینحا ... اخه باید کلی تزیین کنم
سه شنبه 25 خرداد 1395 ساعت 15 و 19 دقیقه و 57 ثانیه
دوتا طلبت ..... ک حتما تو ماه رمضون من باید بیام اینارو ببینم
فاطمه خخخ الهییی
 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر